ONTBIJT

humus broodje

 

1 of 2 sneden brood ( lekker donker) – 1 blik kikkererwten – 1 el tahine  – 1 citroen(sap) – 2 tenen look -1 tl  komijn – 1 goede geut olijfolie -1/3 bussel koriander –  1 courgette – 1 teen look – 1/2 citroen – peper – zout – 100 g feta – platte peterselie – pijnboompitten – zwarte rammenas geschaafd – Oost-Indische kers

je mixt de kikkererwten met de tahine, look, citroensap komijn, en olijfolie, tot een smeuïge massa. snij de courgette overlangs in zo dun mogelijke sneden. doe wat lijfolie in de pan, daarna de courgette, het citroensap en de look, kruid af met peper en zout. Smeer een dikke laag humus op de boterham(men), leg daarop de courgette en kruimel hier feta over. werk af met wat pijnboompitten en platte peterselie, de rammenas en de Oost-Indische kers

IMG_0610

ZOMERS OMELET MET EEN PANZANELLA

8 eieren – 1/2 zak erwtjes – peper – zout – dragon – peterselie – roomse kervel – bieslook – bieslook bloemetjes – 1 ui – kerstomaatjes ( in verschillende kleuren) – oud brood – look – olie –

kluts de eitjes, en snipper de ui. Bak de ui met de erwtjes eventjes, voeg dan het geklutste ei toe en zet op een heel laag vuurtje, zo krijg je een lekker omelet, dat niet doorbakken is. Kruide af met peper en zout en de dragon, roomse kervel, bieslook en de bloemetjes. Voor de panzanella snij he de tomaatjes middendoor. Het oude brood snij je in blokjes, de grootte kies je zelf. Kruid het brood met peper en zout, en de geperste look, en bak in een hete pan met olie. mix met de tomaatjes, en alle kruiden. Kruid af met peper en zout en een beetje olijfolie.

beenham

BROODJE BEENHAM MET GRAANMOSTERD EN ERWTENMOUSSE

4 sneden lekker boerenbrood – 8 sneden beenham – 4 tl graanmosterd – erwten ( uit de vriezer) – munt 2 takjes – 1 teen look – peper – zout – citroensap van 1 citroen – 2 takken platte peterselie – verse dragon – 2 dl room – sla ( dit kan je kiezen, waterkers en granaatappel bijvoorbeeld )

Je blancheert de erwten( en giet ze daarna ook af, voegt de kruiden (grofgehakt), het citroensap,de room en de look toe en mixt tot een mooie puree. smeer een dikke laag op de boterham, leg de ham erop en daarna de graanmosterd. Leg hier een slaatje naar keuze op.

 

IMG_3566.jpg

HOMEMADE BAKED BEANS OP TOAST MET CITROENROOM EN KORIANDER

300g bliktomaten ( geen passata) – 1 tenen look -1 wortelen – 1/2 bussel basilicum – enkele takjes tijm – 1 TL chilli – 100 g parmezaan – 2 blikken cannellini boontjes – 1 dl rode wijn – 1 uien – 4 sneden brood – 2 dl room ( geen culinaire) – sap van 1 citroen – peper – zout – 1/2 bussel koriander

stoof de ui, wortel en look aan en voeg de tomaten eraan toe. Laat even inkoken ( 10 minuutjes) en voeg de wijn, en de basilicum en tijm toe. voeg 100 g parmezaan toe, en mix alles goed. voeg 3 el olijfolie toe en de cannelloni boontjes. Kruid af met peper en zout. Leg de sneden brood op een ovenplaat en besprenkel met olie, en peper en zout en zet in de oven. Hier kijk je best dat ze niet verbranden. Voor de citroenroom klop je slagroom, citroensap en peper en zout.