VERENIGD KONINGKRIJK

IMG_4364

LONDEN

The palomar – 34 Rupert St, London W1D 6DN, Verenigd Koninkrijk – thepalomar.co.uk

Enkele jaren geleden ben ik met mijn broer een weekendje naar Londen geweest. Hij was al een tijdje bezig over The palomar, een restaurant gelegen in soho waar hij enorm lekker had gegeten. Dit leek me daarom de perfecte keuze. The palomar is een restaurant dat een keuken serveert gebaseerd op het hedendaagse Jeruzalem. Je komt binnen en aan de linkerkant zie je een erg lange bar met hele leuke barkrukken, vanachter zie je tafels en zitbanken. Het restaurant geeft een heel aparte mooie indruk, mijn broer had een plekje aan de bar gereserveerd. Blijkt dat dit de beste plek is voor iemand die gepassioneerd is door eten. Al snel merk ik waarom. De keuken zit achter de bar. Wij zitten aan de chef die polenta met truffels is aan het maken. Wat een leuke verassing. Ik geef mijn ogen de kost. Als hapje krijgen we een ingelegd sardientje met gepickelde groentjes, geserveerd op een hele mooie tegel. Wauw wat een lekker uitgebalanceerd hapje. We bestellen een huisgemaakte ice tea omdat mijn broer ’s middags nog moet werken. Heel verfrissend!

IMG_4361

Mijn broer is hier al geweest, dus ik laat hem bestellen, blind vertrouwen heet dat. Als voorgerecht bestelde hij  kubaneh brood, met fluwelen tomatensaus en tahini, shakshukit, een soort van gesneden lams en rundvlees met pistache en pijnboompitten. en labneh. Wat een feest! Ik word er instant gelukkig van. Ondertussen is de lunch goed en wel begonnen en in de keuken heerst er een bedrijvig leuk sfeertje. Iedereen heeft zijn taak, en werkt als een geoliede machine samen. De chef die aan ons deel van de toog aan het werk is geeft ons een klein hapje, hij heeft nog wat over en vind het zonde om dit te verspillen. een klein inmaakpotje met een heel rijke polenta, paddestoel, groene asperges en truffel. Wat een smaakbommetje. Ik vind polenta persoonlijk niet echt enorm lekker, maar deze polenta probeert me toch te bekeren. Aangezien we al veel ophebben delen we een hoofdgerecht, waar ik enorm veel spijt van heb achteraf !

IMG_4362.jpg

We nemen een steak die verder gegaard is in de Josper oven ( een oven die word verwarmd met houtskool) met een zeer lekker spekje! Daar komt een simpele aardappelpuree bij, een midden oosters geinspireerde chimichurri en geroosterde little gem hartjes. De steak is perfect, echt een van de beste steaks die ik in mijn leven heb gegeten. De puree is een mooi tegengewicht, en de chimichurri geeft het een lekkere pikante toets, ook de little gems smaken voortreffelijk.  We hebben helaas geen tijd voor dessert, maar ik kom hier zeker nog terug! wat een ervaring.

Het kookboek hebben we ondertussen ook, en het moet gezegd, dit is het enige kookboek waar ik ooit een receptuur van heb gevolgd.